Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin

Rosii umplute cu stafide si muguri de pin

 Aceste rosii umplute cu parfumul lor,le vei iubi, te vor incanta cu aromele lor de dulceata si de vara.
Reteta provine direct de la bunica mea Peppa, care dupa multi ani mi-a incredintat micile secrete ale celor mai bune rosii umplute pe care le-am mancat.

Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin

Ingrediente:

12 tomate roșii
1/2 de cartofi
200 ml. Ulei de măsline Terra Creta extravirgin
6 lingurițe Zahăr pentru tomate
2 linguri Zahăr pentru sos
2 linguri Pasta de tomate
1 cana Vin alb dulce
3 roșii suplimentare pentru sos
1 cana stafide negre
1 cana muguri de pin
16 linguri pline de orez
6 buc. Ceapa tocata la mana
2 catei de usturoi tocat
1/2 buchet de pătrunjel tocat mărunt
1/2 buchet de menta tocata
12 lingurițe. Pâine prăjită rasa
Sare, piper

Instrucţiuni:
În primul rând, alegem tava noastră de coacere pentru a găti rosiile umplute și a le pune aproape una de cealalta.
Am ales roșii rotunde mari coapte, se spală bine și se taie cu un cuțit ascuțit un „capac“ din partea superioara, astfel încât atunci când eliminați pulpa să fie îndepărtată și bucata tare de rosie.
Intepam cu cuțitul în 2-3 locuri rosia pe dedesubt, astfel încât sosul din vasul de coacere sa circule.
Astfel,roșiile noastre se vor coace mai rapid,dar vor deveni mai zemoase înăuntru.

Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin  Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin

Scobiti rosia cu o lingura,dar cu atenție pentru a evita spargerea acesteia si puneti-o intr-un castron.
Puneti intreaga pulpa de rosii in blender impreuna cu celelalte trei rosii,sare si piper.

Punem sare si piper in interiorul rosiei,apoi puneți-o in vasul de coacere.
În fiecare roșie, adăugați o jumătate de linguriță de zahăr.
Se caleste ceapa cu jumătate din ulei pana se topește ușor și se adauga mugurii de pin și stafidele.
Când mugurii de pin s-au rumenit, se adaugă orezul și amestecam cu lingura de lemn.

Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin

Adaugăm pasta de tomate si continuam sa amestecam.
Atunci când ingredientele incep sa fiarba, stingem cu vin.
Odată ce vinul se evaporă, se toarnă sucul de roșii.

Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin

Se adaugă usturoiul, sarea, piperul, patrunjelul, menta și se lasă să fierba timp de 5 minute.
Cu o lingură, umplem roșiile și restul amestecului se toarnă între ele.
Le acoperim cu capacele de rosie și le punem in vasul de coacere, una langa alta.
Turnați uleiul rămas peste roșii și presărați-le pe deasupra cu pâinea prăjită rasa.

 Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin  Rosii umplute cu stafide corintice si muguri de pin

Curățați, spălați și tăiați cartofii.
Punteti sare si piper si puneti cartofii intre rosii.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 50 de minute,vasul sa fie acoperit cu folie de aluminiu.
Apoi scoatem folia de aluminiu si ridicăm temperatura la 200 de grade și coacem încă 20-25 de minute, verificând adesea pentru a evita arderea.

Lăsați pentru cateva minute să se răcească și isi traga mai mult sos și serviți.

Pofta buna!

.

Consectetur adipiscing elit. Donec a sodales leo. Cras sed mattis tortor, nec ultrices nisl. Aenean nec elit ac turpis convallis pellentesque. Vivamus tempor vehicula suscipit. Nulla facilisi. Etiam ligula arcu, sagittis et quam vel, ullamcorper viverra neque. Cras nibh ante. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec a sodales leo. Cras sed mattis tortor, nec ultrices nisl. Aenean nec elit ac turpis convallis pellentesque. Vivamus tempor vehicula suscipit. Nulla facilisi. Etiam ligula arcu, sagittis et quam vel, ullamcorper viverra neque. Cras nibh ante.

 

LEAVE A REPLY