19 Sep
n2_new

Delicious

Pentru cei mai multi dintre noi, un gratar se face foarte simplu. Presaram cateva condimente pe bucata de carne, apoi o prajim timp de cateva minute si gata! Totusi,poti face dintr-un gratar o adevarata explozie de arome si savoare, marinand carnea in diverse amestecuri inainte sa o prajesti. In primul rand, marinand carnea, ii vei da o savoare aparte, in functie de tipul de condimente pe care le folosesti. Apoi, carnea va fi mai frageda, iar retetele tale vor fi cu atat mai originale si invidiate de toti.

O reteta clasica de marinata contine ulei, un acid la alegere (vin, otet, suc de lamaie etc.), alte lichide pentru aroma (sos de rosii picant, sos Worcestershire, sos de soia etc.), legume aromate (usturoi, ceapa, ghimbir) si orice fel de condimente, dupa gust.

Dupa ce ai pregatit marinata intr-un castron de plastic, scufunda bucata de carne, pana e acoperita complet. Pune castronul la frigider, pentru abosrbirea perfecta a aromei. Spre exemplu, puiul, carnea de vita, de porc sau de miel trebuie sa stea la marinat pentru cel putin cateva ore (sau le puteti chiar lasa la marinat peste noapte, dar niciodata mai mult de 24 de ore!). Pestele, in schimb, nu trebuie marinat mai mult de 30 de minute, intrucat acidul din marinata ii va dezintegra carnea rapid. Un exemplu de combinatie de condimente pentru marinata sunt: sare, piper, paprika, chili, pudra de usturoi, pudra de ceapa si cibru.

  • Marinata mediteraneanaIngrediente:
    500 ml. Ulei de masline Terra Creta Extravirgin
    sucul de la doua lamai
    un catel de usturoi, pisat
    o lingura de rozmarin
    jumatate de lingura de coriandru
    jumatate de lingura de pudra de ceapa
    sare si piper, dupa gust

    Mod de preparare:
    Amesteca toate ingredientele foarte bine, apoi scufunda carnea in amestec si las-o la marinat pentru una-doua ore.

TIMPI DE PREPARARE FRIPTURA
Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30 min

INGREDIENTE

800 g muşchi de porc
sare
piper şi rozmarin
1-2 linguri ulei de măsline Terra Creta Extravirgin
muştar
castraveciori muraţi
maioneză
1 ceasca vin
1 lingurita miere

A wonderful evening for all!

1. Muşchiul se taie bucăţi potrivite care se bat bine cu ciocanul de şniţele pentru a fi fragede. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se ung cu ulei de măsline.
2. Fiecare bucată de carne se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă câteva minute la rece.
3. Între timp, se încinge grătarul, se desface fiecare bucată din folie, se pun fire de rozmarin şi se stropesc cu vin sec, amestecat cu o linguriţă de miere. Se lasă pe grătar 5-6 minute pe o parte şi 5-6 minute pe cealaltă parte.
4. După ce s-au rumenit, se servesc cu maioneză sau muştar cu hrean sau cu diverse garnituri: salată de sfeclă roşie, salată de crudităţi sau murături.

LEAVE A REPLY