Ulei-de-masline-extravirgin-Terra-Creta

Informatii importante despre uleiul de masline extra virgin de calitate superioara:

Aciditate: aciditatea maxima admisa de EU este: 0,8%
Acest lucru marcheaza prezenta acizilor grasi liberi din ulei de masline. Acesti acizi grasi in forma lor libera sunt in detrimentul celulelor umane si ca atare, ne straduim spre cele mai mici valori posibile. Rata ACIDITATII care caracterizeaza fiecare produs ulei de masline a fost intotdeauna un criteriu de baza pentru alegerea uleiului de masline de calitate.
 
K232/K270/DK:
Aceste valori indica prezenta diferitelor substante acidulate în uleiul de masline.Cu cat valorile sunt mai mici, cu atat mai mare este pastrarea prospetimii produsului.
 
Peroxizi:
Aceasta indica starea acida a uleiului de masline (rancezirea / rancezeala).Cu cat valorile sunt mai mici, cu atat este mai mic procentul de substante acidulate nocive pentru celule umane.
 
Ceara:
Fructele de masline sunt acoperite cu substante ceroase produse de maslin, în scopul de a proteja fructele acesteia de mediul nociv. In parte, aceasta ceara patrunde in uleiul de masline în timpul prelucrarii de extractie din fabrica. Constatarile mici de ceara sunt orientative pentru un produs care a fost extras în conditii optime in fabrica si prin urmare, ofera o calitate mai buna si pastrarea mai mult a prospetimii.
 
 
Calitatile totale ale uleiului de masline sunt atinse atunci cand:
-Recolta de masline este sanatosa.
-Acesta este transportata la fabrica in aceeasi zi si este supusa imediat procedurii de presare.
-In toate etapele de productie, nu este niciodata expus la temperaturi mai mari de 27 ° Celsius.
-Uleiul de masline produs este evaluat temeinic si depozitat în conditii optime.
-Este strict evaluat la toti parametrii sai înainte de transport si imbuteliere.
-Zona de depozitare care sa cuprinda fie cultura de masline sau uleiul de masline, in orice forma trebuie sa fie liber de insecte, rozatoare, microorganisme, bacterii, etc
-Inspectii stricte sunt efectuate pe ambalaj / imbuteliere si materialele care vin in contact cu uleiul de masline, asigurandu-se ca sunt produse exclusiv in fabrici care aplica sisteme de securitate si igiena pe tot parcursul procesului de fabricatie.
-Tot personalul implicat in toate etapele de productie sunt certificate si sanatoase.
-Din livada pana la ambalajului acestuia, intregul parcurs pas-cu-pas al produsului este monitorizat.

LEAVE A REPLY